Jubileumsuke 6.-13.8. 2022

I august 2022 blir det markering av 200 år med fast bosetting i Gumpedalen og gårdene ved Skøvatnet. Sett av uka fra og med 6. august til og med 13. august. Da blir det flere store arrangement, og gode muligheter til å bli kjent med områdets historie, og møte slekter og venner – både de man kjenner, men kanskje også de man aldri har møtt eller visst om.

Lørdag 6. august 2022:

Kl. 13.00 på Øvre Westgaard i Gumpedalen: Avdukning minnestein – Maren Anna Westgaard

kl. 16.00 t i Skøelv Grendehus Hovedarrangement med foredrag, underholdning og festmiddag – rikelig anledning til å møte kjente og ukjente

Søndag 7. august: Steinora-marsj.

Onsdag 10. august: Treff på Gumpedal skole med fokus på skolehistorie, lag og foreningsarbeid osv

Sørreisa Orienterings-lag arrangerer turorientering og vil sette ut 20 poster i bygda. De kaller tiltaket «Postplukk i Gumpedalen, og dette blir trim og historielæring i flott kombinasjon. Se denne linken.

For de som har lyst på en ekstra utfordring blir det mulig å avslutte det hele med fjelløpet «Toppremien», som arrangeres med start og innkomst i Gumpedalen lørdag 13. august.

Museet Westgaards samlinger vil holde åpent denne uka.

Skolen vil være åpen hele uka og kan bookes til arrangement for de som vil møtes i mindre grupper og kanskje sette fokus på en av gårdene. Dette kan kombineres med en «gårdsvandring». Dette vil være en unik mulighet for slekter med røtter i bygda å lage slekts-treff/søskenbarn-treff eller samlinger. Vi kan tilby foredragsholdere om dere ønsker det.

Vi håper på god hjelp til å spre denne informasjonen om et historisk arrangement. Spre det gjerne til slekt og venner på facebook eller på andre måter.