Jubileumsuke 6.-13.8. 2022

I august 2022 blir det markering av 200 år med fast bosetting i Gumpedalen og gårdene ved Skøvatnet. Sett av uka fra og med 6. august til og med 13. august. Da blir det flere store arrangement, og gode muligheter til å bli kjent med områdets historie, og møte slekter og venner – både de man kjenner, men kanskje også de man aldri har møtt eller visst om.

Lørdag 6. august 2022:

Kl. 13.00 på Øvre Westgaard i Gumpedalen: Avdukning minnestein – Maren Anna Westgaard Åpent for alle.

kl. 16.00 t i Skøelv Grendehus Hovedarrangement med foredrag, underholdning og festmiddag – rikelig anledning til å møte kjente og ukjente. Se program og informasjon om påmelding under «Innlegg». Alle som har interesse for arrangementet, er velkommen!

Søndag 7. august: Steinora-marsj med oppmøte på Gumpedal skole kl. 13.00 for registrering. Start fra Nygård. Startkontingent kr 100.00 som inkluderer kaffe og vaffel samt merke. Ta gjerne med kontanter. (Kan være dårlig dekning). Alle kan gå så langt de ønsker.

Fredag 12. august: kl. 16.00 «Åpen skole» på Gumpedal skole: Foredrag med fokus på skolehistorie, lag og foreningsarbeid, åresalg, salg av rømmegrøt, kaffe og kaker.

Postplukk i Gumpedalen: Sørreisa Orienterings-lag arrangerer turorientering og vil sette ut 20 poster i bygda. Dette blir trim og historielæring i flott kombinasjon. Se denne linken.

Museet Westgaards samlinger åpent mandag til torsdag 15-17. Salg av kaffe og vaffel.

Skolen vil være tilgjengelig for booking for de som vil møtes i mindre grupper og kanskje sette fokus på en av gårdene.

For de som har lyst på en ekstra utfordring blir det mulig å avslutte det hele med fjelløpet «Toppremien», som arrangeres med start og innkomst i Gumpedalen lørdag 13. august. Skolen vil ha kafe med salg av kaffe og vaffel .

Skolen vil være åpen hele uka og kan bookes til arrangement for de som vil møtes i mindre grupper og kanskje sette fokus på en av gårdene. Dette kan kombineres med en «gårdsvandring». Dette vil være en unik mulighet for slekter med røtter i bygda å lage slekts-treff/søskenbarn-treff eller samlinger. Vi kan tilby foredragsholdere om dere ønsker det.